Filosofi Tembang Macapat Dhandhanggula

Dhandhanggula (senang)






    Dhandanggula berasal dari kata dhandhang dan gula. Dhandhang salah satu alat dapur dan gula simbol manis. Jadi Tembang Macapat Dhandhanggula mempunyai filosofi tentang  manisnya, bahagianya
    kehidupan berkeluarga. Menggambarkan keberhasilan membina rumah tagga dan cita-cita yang tercapai. Watak lagu ini luwe lan ngresepake.


    Contoh tembangnya :

    Dhuh kusuma ingkang milangoni
    Buron anem ingkang sobeng wana
    Yen panggih sun arasane
    Sumber gung ngisor gunung
    Wreksa langking sisaning agni
    Sun sandhang pinarenga
    Nedya amemanah
    Wit saking tresnaning manah
    Surya ratri wong kuning sun kawulani
    Sun andhep saben dina


    Untuk lirik yang lain serta sifat- sifat Tembang Macapat Dhandhanggula klik di sini

    Untuk downnload mp3 Tembang Dhandhanggula Klik di sini


    Filosofi selanjutnya ada pada tembang macapat Durma

    Klik di sini untuk melihat tembang macapat Durma